En del av elektrikerkjeden:

Den norske bilparken blir mer og mer elektrisk, og behovet for private ladestasjoner vokser. Det gjør også markedet for elbilladere og tilbehør. I denne veilederen presenterer vi fire forskjellige elbilladere med ulike funksjoner – her finner du garantert en som matcher dine behov.

Charge Amps – stilfulle elbilladere for nordisk klima

Praktiske design-elbilladere som passer like godt til private boliger som større parkeringsplasser og garasjeanlegg. Charge Amps kommer i to modeller: Halo og Aura.

De to elbilladerne har mange fordeler: 

 • Værbestandig: De fastmonterte ladekablene stivner ikke selv når termometeret nærmer seg minus 25 grader celsius. Charge Amps-laderne tåler også store væromslag som er typisk for nordisk klima. IP67
 • Miljøvennlig: Ladeboksene fra Charge Amps er laget av lokal gjenvunnet aluminium.
 • Praktiske løsninger: Halo er utformet slik at den holder kabelen pent på plass når den ikke er i bruk. RFID-brikke og kontakt-holder følger med.
 • Vandalsikker: Modellen Aura har vandalklasse IK10 som gjør den sikker mot innbrudd og hærverk.
 • Smart: Hjemmeladerne fra Charge Amps kan enkelt styres, og låses, med smarttelefonen. Kobles opp mot skytjeneste for enda flere funksjoner.
 • Praktisk: Charge Amps Aura kan lade to biler samtidig.

Smart og fremtidsrettet: Slik lader du to elbiler samtidig

DOBBEL: Denne modellen fra Charge Amps er perfekt for deg som trenger lader til flere elbiler – enten du har mer enn én bil selv, eller vil by på strøm til gjester.

EO fra Micro Matic – en serie med store og små elbilladere

Micro Matic har elbilladere for alle behov, inkludert en av de minste elbilladerne, EO Mini. Ved bruk av styreenheten EO ALM –forvandles EO Mini til en smartlader.

Ser du etter lader til stor og kraftig elbil? Da anbefaler vi EO Basic ­– en serie Mode 3-ladere med høy kvalitet og gjennomført design slik som lillebroren EO Mini. Denne varianten har imidlertid mulighet for enda høyere ladeeffekt.

Se hvilke spørsmål folk googler om elbil og svarene på dem!

MINILADER: EO Mini fra leverandøren Micro Matic er verdens minste
elbillader.

Easee Home – liten og praktisk elbillader for alle biltyper

Norskprodusert elbillader for nordisk klima. Ladeboksen er liten, praktisk og har innebygget 4G. Dette er en universell elbillader som passer til alle typer elbiler. Den er liten og nett – og tillater deg å koble opptil tre Easee Home ladestasjoner på én kurs.

Fakta om Easee Home:

 • Heldynamisk ladeeffekt 1,4-22 kW
 • Støtter 3-fase-lading på IT-nett (230V)
 • Integrert jordfeilvern i henhold til NEK 400
 • Mulighet for WiFi-tilkobling
 • Støtter hurtiglading
 • Med Equalizer får du en enda smartere lader som lar deg lade når strømmen er tilgjengelig

STILREN: Elbilladeren Easee Home har et tidløst design som kler alle husvegger.

Ladekabel: type 1 eller type 2

Type 1 og type 2 betegner de to forskjellige ladekontaktene som finnes, og som bestemmer hva slags type ladekabel du trenger. I dag sier mange elektrikere at type 1 er den gamle standarden, mens type 2 er den nye normalen.

Første generasjon Nissan LEAF er for eksempel utstyrt med ladekontakt type 1, mens Volkswagen e-golf, Tesla, og de aller fleste nye biler er utstyrt med ladekontakt type 2, også kalt type 2-plugg.

Elbiler og plug-in hybrider leveres med type 1 eller type 2 ladekontakt. Det er dette som avgjør hvilken type ladekabel du trenger.

Tips: Finn ut hvor mange kW bilen din kan ta imot og sjekk størrelse på laderen opp mot ditt eksisterende elektriske anlegg.

Trykk her for å se hvordan selve installasjonen går frem.

Ikon

Bestill elektriker

Krumsvik Elektro tar oppdrag i Rogaland og Hordaland. Ta kontakt for gratis befaring.

Kontakt oss →